Βιογραφικό Νικόλαου Λαλιώτη

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Νικόλαος Λαλιώτης, M.Ch. Orth.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

1976-1982: Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

1983-1986: Στρατιωτική υπηρεσία σαν έφεδρος αξιωματικός υγειονομικού. Ειδικευόμενος χειρουργικής στο στρατιωτικό νοσοκομείο Δράμας.

1986-1990: Ειδικευόμενος Ορθοπεδικής, Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Μάϊος 1990: Απόκτηση τίτλου: Ειδικού Ορθοπεδικού Χειρουργού.

1990-1993: Μετεκπαίδευση στην Παιδο-Ορθοπεδική. Επιμελητής Πανεπιστημιακής Ορθοπεδικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων ALDER HEY LIVERPOOL, Αγγλίας.

Δεκέμβριος 1992: Απόκτηση τίτλου M.Ch.Orth., μεταπτυχιακός τίτλος M.Ch.Orth Master of Orthopaedic Surgery Πανεπιστημίου Liverpool England.  

Δεκέμβριος 2000: Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με άριστα.

1993-1994: Υπηρεσία υπαίθρου στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ως Επιμελητής της Ορθοπεδικής Κλινικής.

Οκτώβριος 1994: Μετεκπαίδευση στο Methodist του Houston, USA, με υποτροφία της ΕΕΧΟΤ σε θέματα σκολίωσης, ανάλυσης βάδισης και ειδικής κατασκευής ολικών αρθροπλαστικών.

Από την σύσταση του Ιατρικού Διαβαλκανικού κέντρου έως σήμερα είναι ο υπεύθυνος του Παιδο Ορθοπαιδικού Τμήματος

1996-2008: Ορθοπαιδικός χειρουργός στο Ίδρυμα Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων Θεσσαλονίκης (ΕΛΕΠΑΠ).

1986-1987: Α Ορθοπαιδική κλινικη Νοσοκομειου Παιδων “Α Κυριακου” Δ/ντης Ν Βερανης.

1987-1990: Α Ορθοπαιδική κλινική Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών. Δ/ντης Καθ. Η. Λαμπίρης, Γ Παπαγιαννόπουλος Ph.D .Στην διάρκεια του τελευταίου έτους εργάσθηκα απο 25-3-1989 έως 31-7-1990 σαν συνεργάτης στην Α Ορθοπαιδική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Α Κυριακου”.

1987: Ένα μήνα εκπαίδευση στο Νοσοκομείο Παίδων Alder Hey Liverpool , Καθ R Owen.
1988: Ένα μήνα εκπαίδευση στο Νοσοκομείο Aarhus Δανιας, Καθ O Sneppen
1989: Ένα μήνα εκπαίδευση στο Νοσοκομείο Παιδων Sheffield Αγγλιας, Καθ T Duckworth

Επιστημονικός συνεργάτης στην Α΄ Ορθοπαιδική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Α. Κυριακου”.

Απο 1-9-1990 εως 31-12-1992 μετεκπαιδευτηκε στην Παιδο-Ορθοπεδικη στην Ορθοπεδικη κλινικη του Νοσοκομειου Παιδων Alder Hey Liverpool Αγγλιας με τον Prof L Klenerman.

Tον Ιουλιο του 1990 του απονεμηθηκε η υποτροφια του εκπαιδευτικου προγραμματος του ΝΑΤΟ, για τρια χρονια, για το Πανεπιστημιο του Λιβερπουλ στην Αγγλια.

Εργασθηκε ως επιστημονικος βοηθος στο Πανεπιστημιο και ως επιμελητης (registrar) στο Νοσοκομειο Alder Hey. Για περιοδο 8 μηνών, εργασθηκε ως senior registrar του Τμηματος. Το νοσοκομειο Alder Hey ειναι κεντρο αναφορας και καλυπτει πλυθυσμο ανω του 1.000.000 κατοικων.

 

Το ερευνητικο εργο του στο Πανεπιστημιο αφορουσε την αναλυση βαδισεως στα παιδια με μυικη δυστροφια Duchenne.

Στα εκπαιδευτικα πανεπιστημιακά του καθηκοντα  υπήρξε η διδασκαλία στους 3ετεις φοιτητες στα αντικειμενα των παθησεων της σπονδυλικης στηλης στα παιδια και της εγκεφαλικης παραλυσης. Στην κλινικη εργασια ασχοληθηκε με τα Ορθοπεδικα προβληματα των παιδιων, ιδιαιτερα με την διαγνωση και αντιμετωπιση των παθησεων της σπονδυλικης στηλης. Αυτο περιελαμβανε ικανο αριθμο επεμβασεων προσθιας και οπισθιας προσπελασης και χρησεως διαφορων υλικων.

Επισης ιδιαιτερα ασχοληθηκε με την: Αντιμετωπιση νευρομυικων παθησεων στα παιδια, εγκεφαλικης παραλυσης, συγγενων παθησεων του ακρου ποδος και της ποδοκνημικης.
Αντιμετωπιση μειζονων προβληματων του νεανικου ισχιου.
Αντιμετωπιση ολου του ευρους της τραυματιολογιας στα παιδια.

Τον Δεκεμβριο 1992 του απονεμηθηκε ο τιτλος του Mastership of Orthopaedic Surgery (M.Ch.Orth), ο δευτερος Ελληνας που επετυχε την ανωτερω διακριση.

Τον Οκτωβριο 1994, με την υποτροφια της ΕΕΧΟΤ, εκπαιδευτηκε για 3 εβδομαδες στο Methodist του Houston των ΗΠΑ, σε θεματα σκολιωσης, αναλυσης βαδισης και ειδικης κατασκευης ολικων αρθροπλαστικων.(Prof D Lionberg)

 

Το 1993-1994 εργάσθηκε στην Ορθοπαιδική Κλινική του Γεν Νοσοκομείου Καβάλας, με Δ/ντή τον κ Β Αυτζάκη, υπηρετώντας ως ειδικευμένος ορθοπαιδικός τον χρόνο της υπηρεσίας υπαίθρου. Συμμετείχε σε ικανό αριθμό επιστημονικών εργασιών που παρουσιάσθηκαν τα επόμενα έτη σε επιστημονικά συνέδρια.

Από τον Μάιο του 1994 εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη και συνεργάστηκε με τις κλινικές «Άγιος Λουκάς» και «Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης».

Ως ελεύθερος επαγγελματίας αντιμετωπίζει όλο το φάσμα της παιδο ορθοπαιδικής, από τραυματιολογία έως όλες τις δυσχερείς καταστάσεις την παιδο ορθοπαιδική.